Podcast Bitno.net-a - vlč. Josip Bošnjaković: Šutnja oko zlostavljanja Crkvi nije donijela dobro

Koji su glavni uzroci obiteljskog nasilja, osobito onoga nad djecom? Ima li obiteljskog nasilja danas više nego prije, ili smo kao društvo na njega postali osjetljiviji, pa ga „bolje“ registriramo? Je li nasilje nad djecom u obiteljima i svojevrsni pokazatelj „krize očinstva“, „krize muškosti“ kod današnjih generacija?

Nasilja nad djecom, pa i onog seksualnog – svjedoci smo zadnjih desetljeća – bilo je i u Crkvi i njenim institucijama diljem svijeta. Imaju li nasilje nad djecom u obitelji i Crkvi iste uzroke, ili ono u Crkvi ipak nosi neke svoje specifičnosti? Je li borba protiv seksualnog nasilja u Crkvi motivirana „javnom sablazni“ koju su vijesti o takvim slučajevima izazvale u široj javnosti ili se u Crkvi uistinu shvatilo da je takva praksa sama po sebi neprihvatljiva i nedopustiva? Što je sve u Crkvi poduzeto kako bi se spriječilo zlostavljanje djece i maloljetnika od strane crkvenih službenika? I, što se još sve može poduzeti?

Teme su to o kojima u novom nastavku Bitno.net podcasta njegov urednik i voditelj Anto Mikić razgovara sa svećenikom, psihologom i psihoterapeutom dr.sc. Josipom Bošnjakovićem.

Share | Download(Loading)

Episodes Date

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App